Pendidikan,Pertanian seiring...

Isnin, 1 Februari 2010

POS Malaysia yang MERAPU



Gambar hiasan semata2


Salam n slamat sejahtera kepada bloggers sekalian,


Hari ini genap 2 bulan 3 hari aku berkahwin dan baru rajin menghidupkan kembali blog ini..KAhwin itu menyempurnakan iman..hehe.

hari ini aku pergi ke pejabat pos untuk pos barang yang dibeli oleh Paan dari LYN.lama dah tertangguh..sian plak kat die..ni pulak cd xde..aku bukan nak cerita pasala paan tapi nak cerita pasal kakitangna pos yang merapu neh..

Mula-mula pukul 4 aku berkejar ke pejabat pos guar chempedak sebab dekat..tapi setengah jam jugak la..sampai je aku mintak la borang poslaju.mamat kerani pos tuh cakap datang esok ye poslaju dah tutup..huh?takpe lagi aku paham la perkhidmatan poslaju kat kawasan aku ni takat pukul 3 je..nak pukul 5 kene gi alor setar terus..tapi yang membuatkan aku lagi bengang bila die cakap akaun dah tutup..Aloo brader,mak sedara gua ketua pos kota bharu la..akaun bodo mana tutup pukul 4.30?nak tutup tak payah keja la..tapi aku cakap dalam ati la..lagipun dulu aku penah poslaju barang kat pos gurun,okey aje walaupun die ckp barang tu akan gerak esok..aku no hal..keje beb..nak datang pejabat pos bukan senang...takde keje nak jerit kat pejabat pos neh..kat skola dah banyak aku jerit..hu

nak tak nak aku stat kete blah gi pejabat pos gurun..dorang dengan senang ati terang cakap kat aku boleh terima tapi barang gerak esok la..aku no hal..lega ati aku..aku tahu pos Malaysia punya staf tertekan sekarang..keje banyak gaji takat tu je..aku paham.tapi jangan sebab tekanan diri sendiri nyusahkan orang lain siap sanggup tipu tuh..cukup benci orang tipu orang ne..haish..akhir kata syabas buat Pos Gurun dan terima kasih kepada Pos guar chempedak kerana ketulusan hati mamat sehat tuh...chow..

2 ulasan:

ainmanisa berkata...

assalamualaikum abg mudin... tahniah for ur wed... komen ni tak dak kena mengena ngn post abg mudin pn... hehe.. saja nk menyemak kat cni... :p wish u all the happiness someone cud eva had in their life... semoga rumah tangga abg mudin kekal dunia akhirat... :)

cavcite berkata...

huhu..makaceh ain..makaceh..amin..